Agenda

Passieviering "Door de Stille Week"
Zaterdag 1 april 2023  20:00 uur
Cenakelkerk Heilig Landstichting
en
Zondag 2 april 2023  16:00 uur
Corneliuskerk Beuningen

Jubileumconcert
Zaterdag 13 mei 2023  20:00 uur
Cenakelkerk Heilig Landstichting
en
Zondag 14 mei 2023  15:00 uur
Corneliuskerk Beuningen

Tijdens de mis "Begin van de Advent"
Zaterdag 2 december 2023  19:00 uur
Corneliuskerk Beuningen

Eindejaarsconcert
Vrijdag 29 december 2023
15:00 uur Abdij van Berne Heeswijk-Dinther
20:00 uur Corneliuskerk Beuningen

 

Op de avond voor Palmzondag, zaterdag 1 april om 20.00 uur, wordt in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting een bijzondere passieviering gehouden. In de middag van Palmzondag, zondag 2 april om 16.00 uur, wordt in de Corneliuskerk in Beuningen deze bijzondere viering opnieuw gehouden. Tijdens deze viering wordt door Kamerkoor Muzimare en de aanwezige luisteraars een passieverhaal verteld in hedendaagse teksten en symbolen, koormuziek en samenzang. Dit alles in samenwerking met de parochies van de Heilige Drie-eenheid en van de Heilige Johannes XXIII.

Het verhaal opent met het feest van Palmpasen en de vrolijke klanken bij de intocht van Jezus in Jeruzalem. Maar die vrolijke sfeer slaat snel om na de viering van zijn laatste Avondmaal. Er breekt een tijd aan van duisternis en rouw als we samen de dagen van lijden en sterven herdenken, als we naast een moeder staan die huilt om het verlies van haar kind, als men een leeg graf aantreft. We sluiten de viering af met uitkijken naar het Licht van de Opstanding met Pasen.

De teksten en symbolen worden verteld en gepresenteerd door de pastoors en andere medewerkers uit de parochie. De koorzang met onder andere muziek uit “The Crucifixion” van William Lloyd Webber en het “Stabat Mater” van Karl Jenkins wordt verzorgd door Kamerkoor Muzimare. Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor samenzang. Zo wordt een oud verhaal niet alleen aanhoord, maar ook op intense en indringende wijze tot een verhaal van nu en van ons allemaal.

Van harte aanbevolen voor iedereen die in deze tijd van het jaar wil stilstaan bij het passieverhaal en voor ieder die zich wil bezinnen op het thema lijden en sterven, duisternis en licht. U bent van harte welkom om samen met ons dit verhaal te beleven en “Door de Stille Week” te gaan. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld.

Zaterdag vanaf ± 19.30 uur en zondag vanaf ± 15.30 uur is er voor ieder die wil gelegenheid om samen met het koor de samen­zangliederen door te nemen, zodat u ten volle mee kunt doen. Het geheel wordt begeleid door organist Tommy van Doorn en staat onder leiding van Sophia Brink.