Dirigent

Sophia Brink studeerde in 2001 af als koordirigent en kerkmusicus aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze volgde (inter)nationale workshops, doceerde koordirectie, nam deel aan diverse werkgroepen en werkte al met vele koren. Vanaf de oprichting in 1993 is Sophia dirigent van Kamerkoor Muzimare. Daarnaast leidt ze sinds 2001 het Projectkoor Heilig Landstichting en startte ze in 2019 koorprojecten in o.a. de Paaskerk, Oss. Vanaf begin 2020 is ze dirigent van Quintessens in de Goede Herderkerk, Nijmegen.

Als professioneel dirigent heeft Sophia zich gespecialiseerd in het werken met amateurs van alle niveaus. Ze laat hen muzikaal boven zichzelf uitstijgen waardoor ze extra genieten van de kracht van muziek en van samen zingen. In binnen- en buitenland zoekt ze teksten, zettingen en muziek voor haar vol zorg en aandacht samengestelde koorprogramma’s, waarin ze zowel zangers als luisteraars steeds weer poogt mee te nemen op een muzikale reis.

Toen haar werk na ernstige ziekte ten einde leek, wist ze met veel doorzettingsvermogen, juist dankzij muziek en met hulp en steun van stuurgroep, zangers en begeleiders van haar geliefde Muzimare, steeds weer nieuwe wegen te vinden, om vol overgave en toewijding in haar vak en met ‘haar’ zangers werkzaam te zijn. Dat doet ze in dankbaarheid, levend en werkend vanuit oude kwaliteiten en vernieuwde verdieping, passend bij de wijze waarop ze haar vak altijd al zag. En bovenal voor immer gesterkt door de trotse aanmoediging van haar grote liefde, niet langer hier trouw aan haar zijde, maar voor altijd in haar hart.