Over ons

Wij zijn Kamerkoor Muzimare uit Grave: een koor van 25 geoefende amateurzangers dat bijna 30 jaar bestaat. Al vanaf de oprichting in 1993 staat Muzimare onder leiding van Sophia Brink. Samen vertellen we in onze concerten een verhaal en nemen de toehoorder als het ware een paar keer per jaar mee op reis. Dat kan zijn rond Passie-Pasen of Kerstmis, 4 en 5 mei, of over liefde, muziek of welk verhaal dan ook.

Onze muziek
We zingen zowel religieuze als profane muziek uit verschillende stijlperiodes. De hoofdmoot wordt gevormd door hedendaagse componisten. We zijn er trots op dat we muziek van een stevig niveau durven aan te pakken en regelmatig gezangen ten gehore brengen die nog niet zo bekend zijn.

Onze concerten
Gemiddeld verzorgen we drie concerten per jaar, telkens op twee of drie verschillende locaties. Naast onze thuisbasis Grave zingen we onder andere ook in Beuningen, Heilig Landstichting, Heeswijk-Dinther en soms over de grens in Zyfflich en Kranenburg. Voor deĀ  begeleiding werken we samen met professionele musici.

In de loop der jaren hebben we een eigen stijl ontwikkeld, waarmee we ons publiek lijken te raken. Een uitgebreid programmaboekje met daarin het verhaal en speciaal voor ons geschreven vertalingen draagt daartoe zeker bij.

Koor